Tapwaterberekening

Tapwaterberekening Waterleidingen

Het laten maken van een tapwaterberekening is altijd een verstandige keuze bij het ontwerpen van een veilige en goed werkende leidingwaterinstallatie. Een goed ontworpen leidingwaterinstallatie zorgt er immers voor dat aangesloten tappunten (zoals wastafels en keukenkranen ) altijd van de juiste hoeveelheid vers drinkwater worden voorzien. Alleen op deze manier zullen alle aangesloten tappunten verzekerd zijn van een goede en veilige werking. Daarnaast is het laten maken van een tapwaterberekening een goede methode om duidelijk inzicht te krijgen van de situatie van een bestaande drinkwaterinstallatie.

Kosten tapwaterberekening

Neem contact met ons op en wij maken vrijblijvend een offerte op maat!

Woningbouw

Utiliteitsbouw

Bij het maken van een tapwaterberekening berekenen wij met behulp van vabi: de optimale leidingdiameters, de totale massastroom en de totale systeemdruk van de waterleidinginstallatie.

Voordelen van een tapwaterberekening

Tijdens het maken van een tapwaterberekening worden automatisch de juiste leidingdiameters geselecteerd. Op deze manier worden te hoge watersnelheden in het leidingstelsel (door te kleine leidingen) vermeden en wordt de groei van ziektekiemen en onnodig hoge kosten (door te grote leidingen) voorkomen. Door een optimale flow en druk van vers drinkwater door de waterleidingen ontstaat er een optimale situatie wat resulteert in veilig drinkwater.

Dit vind u in een tapwaterberekening:

Voorbeelden

Benodigdheden

Om een tapwaterberekening te maken hebben wij de onderstaande gegevens nodig:

Bij het maken van een tapwaterberekening gebruiken wij altijd de laatste versie van het programma Uniforme Omgeving ‘Tapwater’ van Vabi. Deze berekeningsmethode is conform ISSO 30 en 55 ‘Leidingwaterinstallaties voor woon- en utiliteitsgebouwen’ en de Vewin Waterwerkbladen.