Luchtkanalenberekening

Luchtkanalenberekening Ventilatiesysteem

Het laten maken van een luchtkanalenberekening is altijd een verstandige zet bij het ontwerpen van een goed werkende luchtbehandelingsinstallatie. Een goed ontworpen luchtkanalenstelsel is immers de basis van iedere goed werkende luchtbehandelingsinstallatie. Alleen wanneer luchtkanalen goed gedimensioneerd zijn en alle aftakkingen goed zijn ingeregeld zullen alle roosters in een gebouw van de juiste hoeveelheid verse lucht kunnen worden voorzien, iets wat essentieel is bij het verkrijgen van een gezond en comfortabel binnenklimaat. Verder is het laten maken van een luchtkanalenberekening ook een goede methode om duidelijk inzicht te krijgen van een bestaand kanalenstelsel.

Kosten luchtkanalenberekening

Neem contact met ons op en wij maken vrijblijvend een offerte op maat!

Woningbouw

Utiliteitsbouw

Tijdens het maken van een luchtkanalenberekening selecteren wij aan de hand van de door u aangeleverde gegevens de juiste kanaalafmetingen en worden weg te regelen weerstanden in het luchtkanalenstelsel duidelijk inzichtelijk gemaakt. Daarnaast wordt de totale systeemdruk van de luchtbehandelingsinstallatie berekend iets wat essentieel is bij het selecteren van de juiste luchtbehandelingskast.

Voordelen van een luchtkanalenberekening

Omdat er tijdens het maken van een luchtkanalenberekening altijd de juiste kanaalafmetingen worden geselecteerd, worden te hoge luchtsnelheden is het kanalenstelsel voorkomen. Hoge luchtsnelheden zijn de oorzaak van geluid en hoge weerstanden in het luchtkanalenstelsel en dienen ten alle tijden te worden voorkomen.

Door de lage systeemdruk die er heerst in een goed ontworpen luchtbehandelingsinstallatie werkt deze erg  efficiënt wat resulteert in lagere energiekosten en een minder hoge belasting voor het milieu.

Dit vind u in een luchtkanalenberekening:

Voorbeelden

Benodigdheden

Om een luchtkanalenberekening te maken hebben wij de onderstaande gegevens nodig:

Bij het maken van een luchtkanalenberekening gebruiken wij altijd de laatste versie van het programma Uniforme Omgeving ‘Luchtkanalen’ van Vabi. Deze berekeningsmethode is conform ISSO 17 ‘Richtlijnen voor ontwerp, uitvoering, onderhoud en beheer van luchtkanaalsystemen’.