Hemel- en Vuilwaterberekening

Hemelwater en vuilwaterafvoeren

Bij het ontwerpen van een hemelwater of vuilwaterafvoer is het altijd een verstandige keuze om een goede hemelwater of vuilwaterberekening te laten maken. Wij berekenen a.d.h.v. de tapeenheden van alle sanitaire toestellen de maximaal te verwachten volumestromen en selecteren de optimale leidingdiameters. Op deze manier bent u verzekerd van een goed gedimensioneerd leidingstelsel wat de basis vormt van alle goed ontworpen hemel- en vuilwaterinstallaties.

Kosten hwa / vwa berekening:

Neem contact met ons op en wij maken vrijblijvend een offerte op maat!

Woningbouw

Utiliteitsbouw

Wij hebben ervaringen met het maken van berekeningen voor hemel- en vuilwaterinstallaties van kleine eenvoudige woningen tot grote complexe kantoorgebouwen.

Voordelen van een hwa / vwa berekening

Omdat er tijdens het maken van een hemelwater of vuilwaterberekening altijd de juiste leidingdiameters worden geselecteerd, worden dingen als verstoppingen, lekkages en ongewenst geluid voorkomen. Verder wordt er bespaart op de aanschaf van onnodig groot leidingwerk die ook nog eens een goede doospoeling van het leidingstelsel verhinderen.

Dit vind u in een hwa / vwa berekening:

Voorbeelden

Benodigdheden

Om een hwa/vwa berekening te maken hebben wij de onderstaande gegevens nodig:

Bij het maken van een hemelwater of vuilwaterberekening gebruiken wij altijd de laatste versie van het programma Uniforme Omgeving ‘Hemel- en vuilwaterafvoer’ van Vabi. Deze berekeningsmethode is conform NEN 3215 en NTR 3216.