Gasleidingberekening

Gasleidingberekening Gasinstallatie

Het laten maken van een gasleidingberekening vóór het aanleggen van een gasinstallatie is altijd een verstandige keuze. Een goed ontworpen gasleidingstelsel draagt namelijk zorg voor een gelijkmatige gastoevoer naar aangesloten toestellen zoals cv-ketels en gasfornuizen zonder dat daarbij het comfort of de veiligheid van mensen in gevaar wordt gebracht.

Kosten gasleidingberekening

Neem contact met ons op en wij maken vrijblijvend een offerte op maat!

Woningbouw

Utiliteitsbouw

Bij het maken van een gasleidingberekening selecteren wij aan de hand van de maximale drukval van 1,7 mbar (bij nieuwbouw) of 2,5 mbar (bij uitbreidingen) de juiste leidingdiameters zonder dat daarbij de maximale leidingsnelheden in het gasleidingstelsel worden overschreden. Daarnaast berekenen wij de drukval over het totale gasleidingnet en passen wij een gelijktijdigheidfactor toe op aangesloten gastoestellen zoals deze zijn voorschreven in de NEN1078 en NEN8078.

Voordelen van een gasleidingberekening

Tijdens het maken van een gasleidingberekening worden altijd de juiste leidingdiameters geselecteerd. Op deze manier worden ongewenste situaties als te hoge snelheden of drukken in het leidingsysteem voorkomen. Daarnaast is er minder kans op een onregelmatige gasverdeling of ophopingen van gas in het gasleidingstelsel wat gevaarlijke situaties kan veroorzaken. Daarnaast draagt een goede ontworpen gasleidingstelsel ook bij aan het maken van een scherpe offerte of het verminderen van het gasverbruik.

Dit vind u in een gasleidingberekening:

Voorbeelden

Benodigdheden

Om een gasleidingberekening te kunnen maken hebben wij de onderstaande gegevens nodig:

Bij het maken van een gasleidingberekening gebruiken wij altijd de laatste versie van het programma Uniforme Omgeving ‘Gasleiding’ van Vabi. Deze berekeningsmethode is conform de NEN 1078.